fbpx

indapaper

We Are What You Looking For

10 πλουσιότερους στην Κύπρο και το ακριβό σπίτι τους. Δείτε ποιος κατέχει το καλύτερο σπίτι

επίσημα η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια νησιωτική χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο και το τρίτο μεγαλύτερο και τρίτο πιο πυκνοκατοικημένο νησί στη Μεσόγειο, που βρίσκεται νότια της Τουρκίας, δυτικά της Συρίας και του Λιβάνου, βορειοδυτικά του Ισραήλ, βόρεια της Αιγύπτου και νοτιοανατολικά της Ελλάδας.

Η παλαιότερη γνωστή ανθρώπινη δραστηριότητα στο νησί χρονολογείται γύρω στην 10η χιλιετία π.Χ. Τα αρχαιολογικά ευρήματα από την εποχή αυτή περιλαμβάνουν το καλοδιατηρημένο νεολιθικό χωριό της Χοιροκοιτίας και η Κύπρος φιλοξενεί μερικά από τα παλαιότερα πηγάδια του κόσμου. Η Κύπρος εγκαταστάθηκε από τους Μυκηναίους Έλληνες σε δύο κύματα τη 2η χιλιετία π.Χ. Ως στρατηγική θέση στη Μέση Ανατολή, καταλήφθηκε στη συνέχεια από πολλές μεγάλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκρατοριών των Ασσυρίων, των Αιγυπτίων και των Περσών, από τους οποίους το νησί καταλήφθηκε το 333 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Μεταγενέστερος κανόνας της Πτολεμαϊκής Αιγύπτου, της Κλασσικής και Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, των αραβικών χαλιφάτων για μια σύντομη περίοδο, της Γαλλικής δυναστείας των Λουζινιανών και των Βενετών, ακολουθήθηκε από τρεις αιώνες οθωμανικής κυριαρχίας μεταξύ 1571 και 1878 (de jure μέχρι το 1914).

Η Κύπρος τέθηκε υπό τη βρετανική κυβέρνηση με βάση την Κυπριακή Σύμβαση το 1878 και επισυνάφθηκε επισήμως από τη Βρετανία το 1914. Ενώ οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν το 18% του πληθυσμού, η διαίρεση της Κύπρου και η δημιουργία ενός τουρκικού κράτους στο βορρά έγινε πολιτική Τουρκοκύπριους ηγέτες και την Τουρκία στη δεκαετία του 1950. Οι Τούρκοι ηγέτες για μια περίοδο υποστήριζαν την προσάρτηση της Κύπρου στην Τουρκία, καθώς η Κύπρος θεωρήθηκε ως “επέκταση της Ανατολίας” από αυτούς. ενώ από τον 19ο αιώνα ο πλειοψηφικός ελληνοκυπριακός πληθυσμός και η ορθόδοξη εκκλησία του ακολουθούσαν την ένωση με την Ελλάδα, η οποία έγινε ελληνική εθνική πολιτική τη δεκαετία του 1950. Μετά την εθνικιστική βία της δεκαετίας του 1950, η Κύπρος απέκτησε ανεξαρτησία το 1960. Το 1963 ξεκίνησε η 11χρονη ενδοκοινοτική βία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, η οποία εκτόπισε περισσότερους από 25.000 Τουρκοκύπριους και έφερε το τέλος της τουρκοκυπριακής εκπροσώπησης στη δημοκρατία. Στις 15 Ιουλίου 1974 πραγματοποιήθηκε πραξικόπημα από Ελληνοκύπριους εθνικιστές και στοιχεία της ελληνικής στρατιωτικής χούντας σε μια προσπάθεια να ενσωθεί η ένταξη της Κύπρου στην Ελλάδα. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, η οποία οδήγησε στη σύλληψη της σημερινής επικράτειας της Βόρειας Κύπρου τον επόμενο μήνα μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός και την εκτόπιση πάνω από 150.000 Ελληνοκυπρίων και 50.000 Τουρκοκυπρίων. Ένα ξεχωριστό τουρκοκυπριακό κράτος στο Βορρά ιδρύθηκε με μονομερή διακήρυξη το 1983. η κίνηση καταδικάστηκε ευρέως από τη διεθνή κοινότητα, με αποκλειστική αναγνώριση του νέου κράτους από την Τουρκία. Αυτά τα γεγονότα και η προκύπτουσα πολιτική κατάσταση είναι θέματα συνεχούς διαφοράς.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει de jure κυριαρχία σε ολόκληρο το νησί, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών της υδάτων και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, με εξαίρεση τις περιοχές των Κυρίαρχων Βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας, οι οποίες παραμένουν υπό βρετανικό έλεγχο σύμφωνα με τις Συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης. Ωστόσο, η Κυπριακή Δημοκρατία χωρίζεται de facto σε δύο βασικά μέρη: την περιοχή υπό τον πραγματικό έλεγχο της Δημοκρατίας, που βρίσκεται στα νότια και τα δυτικά, και περιλαμβάνει περίπου το 59% της περιοχής του νησιού. και βόρεια, που διοικείται από την αυτοδημιούργη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, καλύπτοντας περίπου το 36% της περιοχής του νησιού. Ένα άλλο περίπου 4% της περιοχής του νησιού καλύπτεται από τη ζώνη ασφαλείας του ΟΗΕ. Η διεθνής κοινότητα θεωρεί το βόρειο τμήμα του νησιού ως έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας που καταλαμβάνεται από τουρκικές δυνάμεις. Το επάγγελμα θεωρείται παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, που ισοδυναμεί με παράνομη κατοχή του εδάφους της ΕΕ από τότε που η Κύπρος έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Κύπρος είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός στη Μεσόγειο. Με μια προηγμένη οικονομία υψηλού εισοδήματος και πολύ υψηλό δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της Κοινοπολιτείας από το 1961 και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κινήματος χωρίς Ευθυγράμμιση μέχρι την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαΐου 2004 Την 1η Ιανουαρίου 2008, η Κυπριακή Δημοκρατία προσχώρησε στην ευρωζώνη.

Παρακάτω είναι τα 10 ακριβά σπίτια που ανήκουν σε πολιτικούς στην Κύπρο

10. Πέτρος Πετρίδης – 537.217 €

9. Τάσος Μητσόπουλος – 565.079 ευρώ

Prev1 of 9
Use your ← → (arrow) keys to browseindapaper © 2017 Frontier Theme
%d bloggers like this: